StoryEditorOCM
Splitpet provala

U zoru uhićen tip koji je haračio po južnim splitskim kvartovima: policija ga našla taman dok je uživao s tuđim novcima!

Piše split sd
20. svibnja 2024. - 11:36

Splitska policija izvijestila je da je uhićen i priveden muškarac koji je počinio pet provala i dva pokušaja provale. 

- U petak, 17. svibnja 2024. godine, u tijekom noći oko 02:55 sati, zaprimljena je dojava da su u ulici Ruđera Boškovića u Splitu otvorena vrata trgovine, odnosno da postoji sumnja u počinjenje provale. Policijski službenici su izašli na teren, utvrdili opis muškarca koji se dovodio u vezu s dojavom i započeli pretragu užeg i šireg mjesta događaja, te su oko 04.30 sati muškarca pronašli u kockarnici. Uhićen je i doveden u službene prostorije i nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Obavljenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da iz trgovine u koju je provaljeno nije ništa otuđeno.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 25-godišnji muškarac uz ovu provalu počinio još sedam imovinskih kaznenih djela na području Splita.

Tijekom noći 13./14. svibnja 2024.godine provalio je u ugostiteljski objekt u Bijankinijevoj ulici iz kojeg je otuđio 4.500 eura i cigarete u vrijednosti 150 eura.

Nadalje, tijekom noći 16./ 17 svibnja 2024. godine u Šimićevoj ulici počinio tri provale i to u ugostiteljski objekt, kozmetički salon i frizerski salon iz kojih je otuđio novac, mobitel i tablet, te je u ulici Ruđera Boškovića pokušao dvije provale u dva ugostiteljska objekta. Također, utvrđeno je da je 16./17. svibnja u ulici Ruđera Boškovića iz pekare otuđio 100 eura.

Ukupna materijalna šteta počinjenja navedenim kaznenim djelima cijeni se na 5.800 eura - objasnili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Nakon dovršenog istraživanja 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. svibanj 2024 13:58